sept.
17
2010

Biografie

Mario V, pe numele sãu real Marius Nedelcu, îşi începe activitatea în domeniul muzical în anul 1996 când formeazã trupa Anturaj alãturi de Gabriel Neacşu, alias Gabone. În primii trei ani, trupa Anturaj realizeazã zeci de piese însã numai trei înregistrãri profesionale, iar în 2000 reuşesc prima apariţie pe piaţã, prin compilaţia „Fiesta II”, comercializatã de A&A Records, pe care Anturaj semneazã piesa „Sã Ştii Sã Profiţi”.

La sfârşitul anului 2000, un demo ajunge la urechile lui Tataee, iar trupa Anturaj semneazã cu CASA, aceasta fiind casa de producţie B.U.G. Mafia. Primele douã apariţii ale lui Mario V pe un material discografic produs de CASA se materializeazã doi ani mai târziu, când piesa „Adevãrul Costã Scump”, semnatã Anturaj si piesa „Îngeri Pierduţi”, semnatã Caddy feat. Grasu XXL şi Mario, sunt incluse pe compilaţia „B.U.G. MAFIA prezintã Casa”. Acest material avea ca scop promovarea artiştilor semnaţi la labelul B.U.G. Mafia şi a devenit cea mai vândutã compilaţie de Hip-Hop autohton din toate timpurile cu peste 100.000 de copii vândute.

In 2003, Mario V este invitat de Tataee pe piesa „40 Km/h”, de pe albumul „Bãieţi Buni”, semnat B.U.G. Mafia şi lansat un an mai târziu. Tot în 2004, trupa Anturaj se desfiinţeazã, dar Mario V rãmâne în continuare alãturi de Casa Productions şi la scurt timp apare pe remix-ul piesei „Zi-mi De Unde Eşti”, inclus pe albumul „Asalt Raggafonic” al trupei M&G. Mario V noteazã cu aceastã ocazie şi prima apariţie într-un videoclip, refrenul piesei „Zi-mi De Unde Eşti” precedând videoclipul realizat la piesa „Asalt Raggafonic”.

În ianuarie, 2005, începe lucrul la albumul de debut numit „Liber Pe Pamant” avându-l pe Tataee ca producãtor muzical şi executiv, pe Caddy ca mentor vizavi de versuri iar Mario V pune la bãtaie ideile de piese şi majoritatea instrumentalelor. Mai târziu, Nicalai (D.J. Swamp) contribuie şi el la producţia albumului cu douã instrumentale şi încã unul realizat impreunã cu Grasu XXL.

Peste câteva luni B.U.G. Mafia lanseazã single-ul „Strazile”, avându-l pe Mario V pe refren, iar piesa apare pe coloana sonorã a serialului „Baieţii Buni”, realizat şi difuzat de cãtre PRO TV. Videoclipul acestei piese a fost unul dintre cele mai difuzate din acel an de cãtre televiziunile muzicale din Romania iar succesul imens al piesei îi faciliteazã lui Mario V participarea la peste 10 concerte susţinute în ţarã şi în Republica Moldova, în Chişinãu, pe scenã cu B.U.G. Mafia din postura de invitat special.

Între 2006 şi 2010, în paralel cu munca depusã la albumul sãu de debut, Mario V realizeazã nenumarate colaborãri cu artişti din sfera hip-hop, iar în ordinea apariţiei lor, piesele pe care şi-a pus amprenta sunt urmatoarele:

  • Grasu XXL feat. Mario – „Elegant”, de pe albumul „Curaj”, semnat Grasu XXL. (2006)
  • Grasu XXL feat. Mario – „Nimeni De Nicãieri” – inclusã pe compilaţia „Vocabule” , un produs Rebel Music. (2006)
  • Tonik Obiektiv feat. Grasu XXL şi Mario – „Ar Fi Timpul”, single de pe primul LP al lui Tonik Obiektiv, „Ar Fi Timpul”, care a beneficiat şi de videoclip. (2008)
  • B.U.G. Mafia feat. Mario – „Hoteluri (Remix)” şi „Strãzile (Remix)” de pe albumul „Viata Noastra vol. 2” şi participã la concertul susţinut de B.U.G. Mafia la Sala Polivalentã pe 16 decembrie 2009.
  • Bitzã feat. Mario – „N-aş Fi Vrut Sã Plec”, inclusã pe albumul lui Bitzã, „Goana Dupã Fericire”. (2010)
  • OvP feat. Mario – „În Derivã”, promo al albumului de debut OvP. Piesa reprezintã prima producţie oficialã realizatã de Mario V şi a fost lansatã exclusiv pe site-ul apropo.ro. (2010).
  • JerryCo feat. Mario – „Între Cer Şi Pãmânt” şi „Subiect Închis” piese care fac parte din primul album JerryCo, „Orice E Posibil”. (2010)

La jumãtatea anului 2010, albumul de debut Mario V, „Liber Pe Pãmânt” este finalizat complet şi este gata sã introduca în lumea artisticã autohtonã un stil nou de a face muzicã ce îmbinã sound-ul hip-hop marca Tataee, linii melodice armonioase, versuri puse pe ritm într-un mod original şi o voce deja cunoscutã de mulţi dar uşor de recunoscut pentru toţi.

All rights reserved: Site-ul Oficial Mario V.
Gazduire asigurata de XHD Web Hosting